De lente komt !

We werden ongerust over het uitblijven van de lente , dus zijn we het voor jullie eens gaan nakijken in het hogere noorden.
En nu is het zeker , ze komt traag maar zeker opzetten , die lente.
We vonden de bewijzen in het rustige Denemarken :

Deze gele bloemen trotseren de koude wind op het strand van Seeland  (klein hoefblad?)blijentuijn2013_04_10_01Krokussen vonden we in Kopenhagen en in Roskilde
blijentuijn2013_04_10_02 blijentuijn2013_04_10_04

Achteraan op de vorige foto zie je deze merkwaardige muzikale boom, een idee voor wie een dode boom en  veel geduld heeft.
blijentuijn2013_04_10_05

Ook zagen we daar dit bloemetje, weet er iemand wat dit is?

blijentuijn2013_04_10_03

Nu ben ik wel benieuwd of er in België op die week tijd (met blijkbaar regen en stijgende temperturen) veel verandering te merken valt, maar dat zullen we over een paar dagen zien.  Eerst nog even genieten van de rust en de mooie natuur.

blijentuijn2013_04_10_07

Advertenties

6 reacties op “De lente komt !

  1. Dat eerste is idd klein hoefblad en dat ander geel bolgewasje is het winterakonietje, moet je zeker volgend najaar in je tuin zetten; een pareltje maar slaat niet altijd gemakkelijk aan. Geniet nog van jullie trip!

    • Ga ik zeker doen,de tuin rond het vakantiehuisje waarin we verblijven werd net omgefreesd en ik denk dat ik er een paar kan “redden”.Het proberen waard.

  2. In België in de lente ondertussen ook volop bezig: de gele pruimpjes bloemen sinds vandaag, de rode ribes en chinees klokje ook deze week, de sterhyacinten staan in bloei en we gaan naar de 15 graden…. dus dat ziet er goed uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s