ijzeren gordijn

Daar de temperaturen maar blijven  stijgen , hebben we zaterdag maar het zekere voor het onzekere genomen: meer dan 60 meter paddengaas hebben we onder ons tweetjes geplaatst om hopelijk weer een groot aantal padden en kikkers van een platte dood te redden.
Blijentuin2014_02_14_02Dankzij de overvloedige regen van de laatste weken was de grond goed bewerkbaar en ging het plaatsen vrij vlot.

De slijmerds komen via de Lane uit het bos gekropen via deze tunnel:
Blijentuin2014_02_14_14Ze moeten een steile talud op klimmen , en de vrouwtjes die geen geluk hadden doen dit met een bronstig mannetje op hun rug.
Maar hier moeten ze niet alleen natuurlijke obstakels overwinnen, de dorstige mens heeft ook voor andere attracties onderweg gezorgd:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

PROPER!

12 reacties op “ijzeren gordijn

 1. Hoedje af omdat u zich zo inzet voor het paddenwelzijn. Zelf neem ik ook ieder jaar deel aan de overzetacties in mijn regio.
  En dat zwerfvuil? Dat zal er niet op beteren, vrees ik. ‘De vervuiler betaalt’ resulteert helaas maar al te vaak in ‘de natuur boet’.

 2. Zwerfvuil is een echte plaag. Onlangs hoorde ik dat enkele steden anonieme wagens met camera’s op kritieke plaatsen parkeren om sluikstorters te vatten. Super initiatief, want het is absoluut niet te vatten wat sommige mensen soms in de bermen deponeren. Ook super dat je zo actief onze padden probeert te helpen!

 3. Zelfs hier in het noorden – zuid oost Friesland – gaan de padden ontwaken. De natuur loopt behoorlijk voor. Er goed, de paddenoverzetactie!
  En alles zomaar weggooien, ik heb dat nooit helemaal begrepen. In de bossen vind je zelfs restanten van “drugsfabriekjes”.

 4. Pingback: Update ijzeren gordijn | blijentuin

  • Momenteel kwakkelt het wat, tot nu toe 43 padden en 14 bruine kikkers in dit gedeelte met gaas en in een andere straat 11 padden. Misschien dit weekend?

 5. Pingback: En wat leefde er in de serre…. | blijentuin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s