3 reacties op “mozaïek bloempot voederplank – vogelhuisje

 1. Ik vind dit ontwerp echt wel mooi. Ik zou hetzelf eens willen maken, kan je me een beetje helpen met wat uitleg.
  Vriendelijke groeten,
  Emilienne

  • Beste Emilienne,
   Tof dat je het ook mooi vindt, hierna een beknopte uitleg.
   Wanneer je een geschikte bloempot hebt gevonden boor je eerst een gaatje ongeveer in de helft van de hoogte van de pot. Doe dit voorzichtig met een steenboor, maar zet zeker het ‘kloppen’ van de klopboor af. Als boordiameter neem je 1à2mm groter dan de houtbout die je zal gebruiken om de pot op de paal te bevestigen.Het makkelijkst is een houtbout met zeskant daar je met een schroevendraaier moeilijk in de pot geraakt.
   Daarna kan je de mozaïek aanbrengen. Ik gebruik hiervoor flexibele tegellijm en voegsel die geschikt zijn voor binnen en buiten. Ook het kopje werd met tegellijm bevestigd. Hiervoor kan je natuurlijk ook een constructielijm (bvb Tec7) gebruiken.
   Maar ook zonder mozaïek kan je dit model gebruiken.
   Als alles goed droog is kan je de pot vastvijzen op de paal. Tussen de paal en de pot en tussen de pot en kop van de vijs heb ik wel gebruik gemaakt van rubberen ringetjes (rondellen) om ervoor te zorgen dat er niet teveel spanning op de terracotta komt te staan. Eventueel kan je hiervoor ook wat stukjes rubber van bijvoorbeeld een fietsband gebruiken.

   Veel succes ermee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s