5 reasons why I smile #tag


Tag 5 andere bloggers om deze tag uit te voeren;
Maak de naam bekend van diegene waardoor je genomineerd bent in je artikel;
Noem 5 redenen waarom jij lacht of blij bent;
Kopieer deze regels en zet ze in jouw artikel;
Kopieer de TAG-afbeelding en plaats die in jouw artikel.

Dankzij Menck van TWAAIT  mag ik mijn hersenen pijnigen over iets wat ik normaliter de hele dag door doe : lachen. Ik neem deze opdracht met plezier aan al is het maar omdat deze West-Vlaamse natuurminnende tuinaannemer ook regelmatige een glim- tot schaterlach bij mezelf opwekt door z’n schrijfsels. Maar vergis u niet hij kan een mens ook ferm ontroeren met z’n pen.

Genoeg over m’n opdrachtgever , hierna 5 redenen die ondergetekende doen lachen of simpelweg blij maakt:

 • Onze kinderen, enkele voorbeelden :
  De jongste, onze dochter : ik kan enorm meegenieten als we weer eens naar een of ander concert van een van haar favoriete metalcore bands gaan en ik zie ze daar half headbangend staan meebrullen, daar wordt een mens blij van . En zeker door de lach die ik op haar gezicht kon toveren door een drumstick uit de lucht te plukken!
  De jongste zoon, die met z’n oneindige verbeelding de microsoft telefoon fraudeurs minutenlang aan het lijntje heeft gehouden , hij maakte ze wijs dat hij nog met windows 92 (?) werkte en dat hij als boer enkel internet had in z’n koeienstal. Om zich te verbinden met het internet diende hij de netwerkkabel in het achterste van z’n kippen te steken . En dat in perfect boeren engels…
  De oudste die met z’n woordspelingen en droge humor al een internet fan base heeft opgebouwd. Ooit vonden we op het lege wc rolletje de gevleugelde woorden : ‘be creative!’
 • Goede stand-up comedy genre Bart Cannaerts, Wim Helsen, Xander De Rycke, Michael van Peel, Adriaan Van Den Hoof… vooral comedians die enige nostalgie en zelfspot niet uit de weg gaan en vooral geen humor op de kap van een ander bedrijven.
  Tijdens de jeugdjaren waren het vooral Urbanus (ik had al zijn platen ) Gaston en Leo en Toon Hermans die me aan het lachen brachten.
 • Ik kan kinderlijk blij worden wanneer ik in de natuur weer een nieuwe ontdekking doe. De laatste in deze rij was het vinden van de klimopbij na een weekje zoeken in onze bedrijfstuin (als een nuttige invulling van de middagpauze 😉 ). Ik denk dat er velen in m’n blogroll dit gevoel kennen. (en ik werd  deze week nog blijer toen ik deze bij vond in  onze straat, de eerste keer dat ze wordt waargenomen in onze streek!)
 • Tijdens de werkweek wordt er ook wat afgelachen, volgens mij nog altijd een van de beste stress bestrijders. De humor varieert van platvoers tot fijnzinnig, afgewisseld met  af en toe een practical joke.
  Tijdens de rit naar het werk is het momenteel vooral de combinatie Stijn Van De Voorde /Siska Schoeters die de eerste lachsalvo’s van de dag doen opwellen.
 • En last but not least , is er natuurlijk m’n Blijentuinvrouwtje die me al bijna 28 jaar echt blij kan maken al is het maar door haar mooie lach. Samen lachend oud worden , daar gaan we voor!

Dit zijn natuurlijke maar enkele dingen die de lachspieren aanspreken, ik heb het bijvoorbeeld nog niet gehad over uitstekende TV reeksen en theater met klasacteurs als Sien Eggers, Peter Van Den Eede,  Lucas Van den Eynde,…..  maar nu wijken we af van de spelregels dus….

mag ik nu 5 andere bloggers aan het werk zetten  (natuurlijk geheel vrijblijvend):

Groentje van Tuin in de stad
Zem van Sprinrag
Natuurlijk-rijk
Ludo van Muggenbeet
Op de boerderij

Veel plezier ermee!!

 

9 reacties op “5 reasons why I smile #tag

 1. Ha, je hebt je er dan toch nog redelijk vlug aan gewaagd. Fijn zo. En je doet me blozen, dat ook. 😉
  LOL @ je kinderen. Het lezen van de frats van je jongste zoon toverde spontaan een brede glimlach op mijn gezicht.

  • Wie kan er jou nu iets weigeren;-)
   En het is spijtig genoeg nog niet over, verleden week weer een telefoontje van ‘Windows”, deze keer reageerde de wederhelft met een luide ‘ah nee hè!’ waarna ze de hoorn neergooide (tegenwoordig met een druk op het rode telefoontje).

 2. Je jongste zoon met zijn reactie: geweldig, wat heb ik gelachen… Een echte humorist.
  En mijn dank voor je uitnodiging i.v.m. de blije lach-tag. Ik zal er echter niet op ingaan, wat niet inhoud dat ik het blije niet koester.
  En ervaringen in de tuin / natuur komt ook bij mij op een vooraanstaande plaats in het schenken van heel veel blijdschap!

 3. Pingback: Er even tussenuit | natuurlijk-rijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s